Jak recyklovat naše lahve?

Máš doma spoustu prázdných lahví od sirupů a nevíš, co s nimi? Místo abys je jen tak vyhodil, můžeš jim dát nový život a přispět tak k ochraně životního prostředí. Tady je pár nápadů, jak je kreativně využít:

Uskladnění potravin

Tyhle lahve jsou ideální pro uskladnění suchých potravin v kuchyni. Vlož do nich rýži, luštěniny, sušené ovoce nebo bylinky. Nejenže bude tvůj kuchyňský prostor lépe organizovaný, ale také se vyhneš zbytečnému používání plastových obalů.

Dekorace

Naplň lahve vodou a dej do nich rozmarýn, eukalyptus nebo nějakou rostlinku. Nebo dej do nich světýlka a zavěs je. Pak je můžeš použít jako originální dekorace do tvého bytu nebo domu. Umísti je na stole, na polici nebo na parapetu a okamžitě oživíš prostor.

Slivovice 

Slivovicí nebo něčím dobrým naplníš naší decovku na výlety nebo vetší objemy využiješ na doma.

Váza

Jednoduchým způsobem, jak využít prázdné lahve, je jejich přeměna na vázy pro květiny. Stačí je umýt, naplnit vodou a vložit do nich čerstvé kytky nebo pokojovky na zakořenění. Tahle jednoduchá alternativa k tradičním vázám může tvůj interiér okamžitě ozvláštnit a ušetřit nějakou korunu za novou vázu. 

Můžeme přemýšlet o prázdných lahvích od sirupů jako o příležitosti dát jim nový život a přispět tak k udržitelnějšímu způsobu života.