Pampeliškový sirup

Tyhle jarní květiny, které často považujeme za plevel, skrývají opravdové kouzlo. Výroba pampeliškového sirupu je skvělý způsob, jak využít jejich potenciál. 

Sbíráme si sami

Jirka jako malý s babičkou sbíral pampelišky na zahradě. Babiččin recept na pampeliškový sirup byl rodinným pokladem, a tak se rozhodl, že by bylo skvělé, aby si tuto lahůdku mohli vychutnat i ostatní.

Když přichází jaro a pampelišky rozkvétají, vyrážíme s celým týmem na louky a sbíráme ty nejkrásnější a nejčerstvější květy. I když nám dá pořádnou práci vybrat to nejlepší místo na jejich sběr. 

Tradiční receptura s moderním nádechem

Babiččin recept je samozřejmě základ, ale přidali jsme i několik moderních prvků, aby byl sirup ještě chutnější a zdravější. Pampelišky se pečlivě očišťují, vaří s cukrem a citronovou šťávou, až vznikne ten nejlahodnější sirup, který si můžete představit. Jeho chuť je jemná, sladká a přitom osvěžující.

V Sirupárně nám jde především o kvalitu a tradici. Chceme, aby každý, kdo ochutná náš pampeliškový sirup, pocítil tu lásku a péči, kterou do něj vkládáme. Jsme pyšní na to, že můžeme pokračovat v babiččině odkazu a sdílet s vámi to nejlepší z přírody.