Naše začátky

Vítejte na našem blogu!

Dozvíte se tady spoustu zajímavých informací o Sirupárně. Představíme vám naše dodavatele, farmáře a mnoho jiného. Ukážeme zajímavé tipy na nealko i alko drinky, a také jak se dají netradičně a zajímavě použít naše pečené čaje.

Začneme s naší malou firmou Sirupárna s.r.o.

Všechno začalo nápadem našeho majitele Jirky Holuba. Chtěl se podělit o výborné sirupy, které se v jeho rodině vaří spoustu let. Začátky nebyly jednoduché a stálo to hodně úsilí, odhodlání, trpělivosti. Nadšení a spousta energie nás ale neopouštěla. Po dvou letech výroby sirupů v malém, jsme se přestěhovali do našich prvních prostor. Provozovna se nacházela v Olomouci a nebyla nijak velká. Malá kancelář, výrobní prostor, menší sklad a místnost na kompletaci sirupů.

Na začátku jsme si sbírali bylinky a ovoce sami. Část si pěstujeme na velké zahradě ve Starém Jičíně, kde nám pomáhá Jiřího mamka. I nadále si sbíráme většinu sami díky brigádníkům, kteří nám pomáhají, ale zároveň spolupracujeme s místními farmáři a malopěstiteli. Několik sirupů vyrábíme jen jednou za rok, jako například sirupy bezinkový, pampeliškový, smrkový, jahodový s rozmarýnem a další. Kdo někdy doma vyráběl bezinkový sirup, tak ví, jaké to je sbírat květ bezinky a kolik toho je potřeba. My musíme nasbírat několik set kilogramů, aby nám to stačilo na celý rok. Takže nelehký úkol, ale díky výbornému týmu se nám to každoročně daří.