Odesíláme 29. 12., poté znovu od 5. 1.
Verča peče tartaletky

Borůvkové tartaletky
Milovníci borůvek, zbystřete! Dnes mám pro vás recept na neodolatelné křehké tartaletky, které se rozplývají na jazyku. Jsou plněné jemným borůvkovým krémem a lahodnou borůvkovou náplní z našeho sirupu. Stačí jedno kousnutí a ocitnete se v borůvkovém nebi!
Co budeš potřebovat? (12 tartaletek)
Na těsto:
- 250 g hladké mouky
- 150 g studeného másla
- 75 g moučkového cukru
- 50 g mandlové mouky
- 50 g žloutků
- citronová kůra
- špetka soli
Jak na těsto?
V mixéru smícháš prosátou mouku s nakrájeným máslem. Přidáš zbytek surovin a zpracuješ hladké těsto. To necháme minimálně hodinu odpočinout v lednici.
Po vychlazení těsto rozválíš a vykrojíš kolečka, která vložíš do formiček na tartaletky (nebo použiješ plech na muffiny). Lehce přitlačíš skleničkou, vidličkou propíchneš dno a pečeš na 160–170 °C dozlatova.
Krém s borůvkovým sirupem:
- 210 g bílé čokolády
- 200 ml smetany ke šlehání
- 1 PL másla
- 3 PL borůvkového sirupu
Borůvková náplň:
- borůvkový sirup svařený se želatinou
Na vodní lázni rozpustíš máslo a čokoládu, poté přiliješ rozehřátou smetanu a nakonec vmícháš borůvkový sirup. Krém necháš mírně vychladnout.

Dokončení:
Do upečené tartaletky naliješ trochu borůvkového krému, přidáš vrstvu borůvkové náplně, necháš lehce zchladnout a zaliješ dalším krémem. Tartaletky necháš v lednici dobře vychladit a dozdobíš podle fantazie – čerstvými borůvkami, jedlými květy nebo hoblinkami bílé čokolády.
A teď už jen zbývá ochutnat! Kdo si dá první sousto? My už jsme měli. :)
- SIR005

_small.jpg)

